Flaş... Perinçek ve 3 gazeteci tutuklandı, Alemdaroğlu'na yurt dışına çıkış yasağı kondu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ergenekon terör örgütü"ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Perinçek'e "Ergenekon'un üst düzey yöneticisi" suçlaması

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak" iddialarından dolayı tutuklandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, savcılıkça "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak" suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Doğu Perinçek'in, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ifadesi alındı.

Mahkeme, Perinçek'in tutuklanmasına karar verdi.


ALEMDAROĞLU SERBEST

Tutuklanması talep edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu serbest bırakıldı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınarak sorgulanan Kemal Alemdaroğlu, tutuklanma istemi ile sevk edildiği mahkemede serbest bırakıldı.

Alemdaroğlu'na, İlhan Selçuk gibi, 'Yurtdışına çıkış yasağı' konuldu.

BOLLUK, AKFIRAT VE İLSEVER TUTUKLANDI

Alemdaroğlu ile birlikte aynı operasyon kapsamında Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ferhan Bolluk, gazeteci Adnan Akfırat, ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever de adliye'ye sevk edilmişti. Bolluk, Akfırat ve İlsever çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PERİNÇEK, ADLİYEDE

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de gözaltı süresinin dolmasına kısa bir süre kala adliyeye sevk edildi. Perinçek şu anda adliyede bulunuyor.


Ergenekon'da Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'ne çıkarılarak tutuklanan üç kişi Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemderoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve gazeteci Adnan Akfırat tutuklandı. İstanbul Adliyesi'nde işlemleri tamamlanan tutuklu 3 zanlı daha sonra sivil polis aracı ile Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. 3 tutuklunun Adliye'den çıkarılması sırasında polis habercilerin görüntü alamaması için etten duvar ördü. Tutukluların Cezaevi'ne götürülmeleri sırasında Adliye girişinde bekleyen İşçi Partililer'de slogan atarak tutuklamaları protesto ettiler.

İstanbul Adliyesi'ne getirilen diğer zanlılardan Kemal Alemdaroğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İşadamı İbrahim Denli ise savcılıktan serbet bırakıldı.İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in nöbetçi mahkemede sorgulanmasına ise devam ediliyor.


Ergenekon Operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile Adnan Akfırat, Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Adliyeye getirilen İbrahim Benli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Benli'nin adliyeden çıkışı sırasında, Doğu Perinçek'in adliyeye getirildiğini zanneden bir grup İşçi Partili, Perinçek lehine slogan attı. Grubun adliye önündeki bekleyişi sürüyor.

Adliye çıkışında açıklama yapan İbrahim Benli, Ergenekon Operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ancak soruşturmanın gizliliği kararı nedeni ile suçlamalar hakkında herhangi bir açıklama yapamacağını söyledi. Benli, "Mahkemeye sevk edilen diğer arkadaşların da en az benim kadar masum olduğunu düşünüyorum." dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ise emniyetteki sorgusunun tamamlandığı öğrenildi. Ek gözaltı süresinin 04:00'te dolacağı belirtilen Perinçek'in bu saatlerde adliyeye getirilmesi bekleniyor.

Emniyetteki sorgusu geç saatlerde tamamlanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 01.50 sularında adliyeye sevk edildi. Ergenekon soruşturması kapsamında Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 39 kişi halen tutuklu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber